Na základ:
3 vejce
45 g třtinového cukru
30 g polohrubé mouky
20 g kakaa
špetka soli
Na směs:
50 g arašídového másla
1 polévková lžíce másla
1–2 polévkové lžíce domácí marmelády
Na zdobení:
200 g bílé čokolády nebo barevné cukrové polevy
potravinářská barva podle vlastní volby
špejle na lízátka a zdobení
Máme pro vás recept na výjimečný dezert, který je nejen lahodný, ale také vypadá úžasně – Cake pops! Tyto kuličky s čokoládovou polevou na špejlích, jsou oblíbenou sladkostí na každé oslavě. Pojďte se s námi naučit, jak je snadno připravit a ozdobit.
Vejce si vyšlehejte s cukrem do světlé husté pěny. Kakao spolu s moukou promíchejte a stěrkou zapracujte do těsta. Piškot pečte v menší formě při 170 stupních Celsia 15–20 minut.
Po upečení nechte zcela vychladnout. Korpus nadrobte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo, arašídové máslo a marmeládu.
Tvarujte kuličky o gramáži cca 20 g a nasaďte je na špejle. My jsme použili dřívka na nanuky, použít lze i tyčky. Kuličky na špejlích dejte chladit do lednice, aby ztuhly.
Vychlazené kuličky namáčejte do čokoládové polevy. Hotové kuličky opět dejte vychladit.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.