Brownies s mandlemi a burákovým máslem

Burákové máslo Čokoláda Mandle
81 Brownies s mandlemi a burákovým máslem

Ingredience

  • 200 g hořké čokolády (70%)
  • 50 g másla
  • 80 g hladké mouky Babiččina volba
  • 2 vejce
  • 150 g (hnědého) cukru
  • špetka soli
  • 100 g mandlových lupínků

Poleva 1

  • 100 g mléčné čokolády na vaření
  • 50 g másla

Poleva 2

  • 100 g burákového másla
  • 50 g másla

Postup

Troubu předehřejte na 180°C, formu vymažte trochou másla a vyložte pečícím papírem.

V misce nad vodní lázní nechte rozpustit čokoládu nalámanou na kousky spolu s máslem.

Vejce ušlehejte s cukrem, přidejte mouku, sůl a poté rozpuštěnou čokoládu. Nakonec vmíchejte mandlové lupínky. Těsto vylijte na plech a mírně uhlaďte. Pečte v troubě cca 15 až 20 minut. Po upečení dejte brownies vychladnout.

Mezitím si připravte polevy: Mléčnou čokoládu rozpustíme s máslem stejně jako čokoládu na brownies. Brownies polejte polevou a rozetřete po celém povrchu.

Burákové máslo dejte do hrnku nebo misky, vmíchejte na kostky nakrájené máslo a zahřejte. Můžete vložit na 30 sekund do mikrovlnky a poté pořádně promíchat. Tuto polevu můžete brownies polévat v pruzích a poté nožem udělat vlnky, anebo stejně jako první polevu vylít celou a rozetřít.

Polevy nechte ztuhnout a nakrájejte na čtverce.

Rozpouštění čokolády: Můžete ji rozpustit také v menším hrnci za stálého míchání, ale tak aby se vám čokoláda nepřipálila. Případně čokoládu můžete rozpustit také v mikrovlnce – ale pozor, nenechávejte ji tam příliš dlouho.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku