3 vejce
250 g másla
350 g čokolády hořké
250 g cukru
85 g hladké/univerzální/špaldové mouky
1 ČL prášku do pečiva
400 g čokoládovooříškové pomazánky (Nutella, pomazánka dmBio apod.)
Nejprve si připravte náplň. Do formy, ve které budete péct, si připravte vrstvu pečícího papíru a celou plochu vytřete krémem ve vrstvě asi 0,7 cm. Takto připravené dejte do mrazáku a nechte v něm alespoň hodinu.
Čokoládu s máslem velmi pomalu rozpusťte v rendlíku, nebo ještě lépe ve vodní lázni. Vejce vyšlehejte do pěny a postupně zašlehávejte cukr.
Vaječnou pěnu opatrně vmíchávejte do rozpuštěné čokolády. Nakonec zapracujte mouku s práškem do pečiva.
Nyní si vezměte nádobu, ve které budete péct, a opět ji vyložte pečicím papírem. Nalijte polovinu těsta, na něj položte mražený krém a zalijte druhou polovinou.
Pečte při 160 °C zhruba 30–35 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.