na 3–4 porce:
Na dokončení:
Vyzkoušejte bramborové knedlíky se švestkami podle babiččiny osvědčené receptury. Příprava švestkových knedlíků je rychlá a jednoduchá.
Uvařte brambory ve slupce a poté je zcela vychladlé oloupejte.
Následně je prolisujte nebo nastrouhejte, přidejte polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Rukama nebo vařečkou vypracujte těsto, které nelepí.
Nechte ho pár minut odstát a poté na pomoučeném vále postupně zpracujte knedlíky plněné švestkami a skládejte je na pomoučený tác.
Knedlíky vhoďte (nejlépe všechny najednou, jestli vám to hrnec dovolí) do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou. Případně použijte pařáček, jestliže ho máte k dispozici. Tam vařte knedle v páře 7–8 minut. Nakonec je na talíři ozdobte posypkami a horkými povidly podle chutě a rozpuštěným máslem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.