Bramborové knedlíky se švestkami

Léto Švestky
76 Bramborové knedlíky se švestkami

Ingredience

na 3–4 porce:

  • 600 g moučných brambor (nejlépe starší brambory, varný typ C – uvedená váha syrových brambor)
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 celé vejce (případně 2 menší)
  • sůl
  • 10 švestek nebo blum

Na dokončení:

  • 100 g mletého máku
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g domácích švestkových povidel
  • 50 g perníku ke strouhání
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Postup

Uvařte brambory ve slupce a poté je zcela vychladlé oloupejte.

Následně je prolisujte nebo nastrouhejte, přidejte polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Rukama nebo vařečkou vypracujte těsto, které nelepí.

Nechte ho pár minut odstát a poté na pomoučeném vále postupně zpracujte knedlíky plněné švestkami a skládejte je na pomoučený tác.

Knedlíky vhoďte (nejlépe všechny najednou, jestli vám to hrnec dovolí) do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou. Případně použijte pařáček, jestliže ho máte k dispozici. Tam vařte knedle v páře 7–8 minut. Nakonec je na talíři ozdobte posypkami a horkými povidly podle chutě a rozpuštěným máslem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku