Bramborová pizza

Brambory Sýr
525 Bramborová pizza

Ingredience

na 2 porce / 1 pánev

  • 400 g brambor vařených na loupačku
  • 200–250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžička oleje k pečení (vhodný je například řepkový)
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra
  • 100 g vysokoprocentní krůtí šunky
  • 100 ml smetany na vaření
  • bylinky k dochucení a zdobení

Použitá mouka

Postup

Brambory uvařené ve slupce nechte chvíli zchladnout a poté je oloupejte a nastrouhejte najemno. Můžete použít i zbytkové vařené brambory.

Zpracujte snadné těsto v hlubší míse. K bramborám přidejte vejce a polohrubou mouku, osolte a zpracujte v hutné, „plackovité“ těsto. Na hlubší plech nebo pánev vhodnou do trouby vytvarujte z těsta pizza placku. Může být jak kulatá, tak i obdélníková. Pod těsto mašlovačkou nebo rukou rozetřete tenkou vrstvu oleje. Směs na pizzu bude tekutá, proto je lepší mít vyšší okraje pánve nebo plechu.

Nyní si připravte náplň. Tuto pizzu ráda dělám se smetanovým základem. Připravte si v misce nastrouhaný sýr i pokrájenou nebo nastrouhanou šunku. Tuto směs poté opatrně vylijte na pizza těsto – můžete ji lehce upravit vařečkou, aby bylo všude rovnoměrně šunky i sýra.

Takto dejte do vyhřáté trouby. Pečte cca 25 minut při 180 °C. Chceme, aby pizza byla kompaktní, ale uvnitř pořád vláčná. Po vyndání chvíli odstavte na plotnu a nechte mírně zchladit. Pizza ještě ztuhne a nebude úplně vřelá. Můžete zdobit oreganem nebo třeba bazalkou a petrželkou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.