300 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 menší žloutky
1 lžíce cukru
40 g měkkého másla
4 lžíce mléka
1 lžíce rumu
moučkový cukr na obalení
Ze všech přísad vytvořte rukama hladké těsto a důkladně ho propracujte, musí být kompaktní a jednotlivé suroviny nerozeznatelné. Těsto v sáčku uložte na hodinu do lednice.
Poté těsto rozválejte na podložce a vykrajujte, jak jste zvyklí, na čtverečky nebo obdélníky. Uprostřed každého z nich ještě udělejte několik zářezů (okraje zůstanou celé).
Na pánvi nebo v litinovém kastrolu rozpalte vyšší vrstvu tuku a jednotlivé boží milosti smažte po obou stranách. Hotové jsou, když se trochu nafouknou a lehce zrůžoví. Raději je propečte méně než více – nemají být křupavé, ale vláčné, aby dobře nasály cukr.
Hotové nechte okapat na ubrousku a poté obalujte v moučkovém cukru. Podávejte ke kávě a čaji.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.