Boží milosti

Velikonoce

Ingredience na těsto

300 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

2 menší žloutky

1 lžíce cukru

40 g měkkého másla

4 lžíce mléka

1 lžíce rumu

Na dokončení

moučkový cukr na obalení

Použitá mouka

Postup

Ze všech přísad vytvořte rukama hladké těsto a důkladně ho propracujte, musí být kompaktní a jednotlivé suroviny nerozeznatelné. Těsto v sáčku uložte na hodinu do lednice.

Poté těsto rozválejte na podložce a vykrajujte, jak jste zvyklí, na čtverečky nebo obdélníky. Uprostřed každého z nich ještě udělejte několik zářezů (okraje zůstanou celé).

Na pánvi nebo v litinovém kastrolu rozpalte vyšší vrstvu tuku a jednotlivé boží milosti smažte po obou stranách. Hotové jsou, když se trochu nafouknou a lehce zrůžoví. Raději je propečte méně než více – nemají být křupavé, ale vláčné, aby dobře nasály cukr.

Hotové nechte okapat na ubrousku a poté obalujte v moučkovém cukru. Podávejte ke kávě a čaji.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velikonoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.