90 g zakysané smetany
150 g špaldové hladké mouky
1 PL sušeného droždí
125 ml plnotučného mléka
1 celé vejce, žloutek a bílek zvlášť
špetka soli
K dokončení:
plátky uzeného lososa
zakysaná smetana
černá sůl
kopr
Mouku a sušené pekařské droždí promíchejte v míse. Mléko a zakysanou smetanu prohřejte v malém rendlíku na prst, aby byly vlažné a dobře v nich vzešlo droždí.
K mléčné směsi přidejte žloutek a zašlehejte. Nyní postupně přidávejte sypkou směs a vždy promíchejte tak, aby v těstě nebyly hrudky. Přiklopte utěrkou nebo poklicí a nechte v teple 30 minut kynout.
Až úplně nakonec vyšlehejte bílek se špetkou soli do tuha a opatrně ho vmíchejte do těsta. Bliny smažte na pánvi vymazané trochou oleje. Těsto nanášejte lžící, bliny nejsou tak velké jako naše lívance. Pečte asi dvě minuty a poté otočte a nechte pomalu dojít.
Vychladlé bliny zdobte osolenou zakysanou smetanou, uzeným lososem a snítkou kopru.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.