Blanšírovaný chřest s parmazánovou krustou

Sýr
63 Blanšírovaný chřest s parmazánovou krustou

Ingredience

na 2 porce:

  • 1 svazek čerstvého zeleného chřestu
  • 1 kus starého pečiva z mouky Babiččina volba nebo 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce panko strouhanky
  • 25 g parmazánu
  • 1 lžíce mandlové mouky
  • sůl a pepř
  • citronová kůra z půlky citronu
  • čerstvé bylinky
  • 1 lžíce másla
  • 2 zastřená vejce

Postup

Připravte si mísu s vodou a ledem. Chřest připravte odkrojením tvrdé spodní části a také zkontrolujte kvalitu, aby nebyl příliš zavadlý. Ve stolním mixéru připravte základ na krustu – staré pečivo nebo mouku, mleté mandle, strouhanku, citronovou kůru a část bylinek rozmixujte

V horké osolené vodě blanšírujte očištěný zelený chřest. Po 3 minutách varu vložte do ledové vody. A po chvíli vyndejte na utěrku. Ledová voda zastaví měknutí zeleniny a udrží krásně zelenou barvu.

Směs na krustu orestujte na pánvi na troše másla do křupava. Na konec do směsi vmíchejte parmazán, ale už teplotně neupravujte, sýr se propojí se strouhankou. Servírujte chřest posypaný krustou se zastřeným vejcem a bylinkami.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku