4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
kůra z jednoho biocitronu
50 g kandované pomerančové kůry
150 g hladké dortové mouky
50 g měkkého másla
100 g cukru krupice
30 g sekaných mandlí
špetka soli
K dokončení
čokoládová poleva
Biskupský chlebíček je jedním z tradičních dezertů, které jsou obzvláště oblíbené během Vánoc a Velikonoc. Upečte si tento lahodný chlebíček, jehož tajemství tkví v kombinaci jemného sladkého těsta a bohaté náplně sestávající ze sušeného a kandovaného ovoce. Podle našeho osvědčeného receptu zvládnete přípravu hravě a s úsměvem na tváři.
Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu a dejte stranou. Žloutky vyšlehejte s cukrem a citronovou kůrou. Postupně přidejte také máslo a mouku. Nakonec stěrkou zapracujte bílky, kandované ovoce a mandle.
Stáhněte do vymazané formy na chlebíček. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Chlebíček po upečení nechte zcela vychladnout a poté opatrně vyjměte z formy. Zdobte čokoládovou polevou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.