Biskupský chlebíček

Buchta Ořechy Vánoce
108 Biskupský chlebíček

Ingredience

4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)

kůra z jednoho biocitronu

50 g kandované pomerančové kůry

150 g hladké dortové mouky

50 g měkkého másla

100 g cukru krupice

30 g sekaných mandlí

špetka soli

 

K dokončení

čokoládová poleva

 

Použitá mouka

Biskupský chlebíček je jedním z tradičních dezertů, které jsou obzvláště oblíbené během Vánoc a Velikonoc. Upečte si tento lahodný chlebíček, jehož tajemství tkví v kombinaci jemného sladkého těsta a bohaté náplně sestávající ze sušeného a kandovaného ovoce. Podle našeho osvědčeného receptu zvládnete přípravu hravě a s úsměvem na tváři.

Postup

Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu a dejte stranou. Žloutky vyšlehejte s cukrem a citronovou kůrou. Postupně přidejte také máslo a mouku. Nakonec stěrkou zapracujte bílky, kandované ovoce a mandle.

Stáhněte do vymazané formy na chlebíček. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Chlebíček po upečení nechte zcela vychladnout a poté opatrně vyjměte z formy. Zdobte čokoládovou polevou.

 

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.