Bio švestkový crumble

BIO Švestky
152 Bio švestkový crumble

Ingredience

  • 500 g pokrájených švestek
  • 1 lžíce bio hladké mouky
  • 1 panák cherry, amaretta nebo kvalitního rumu

Na drobenku

  • 3 lžíce vloček
  • 3 lžíce mandlové mouky
  • 3 lžíce celozrnné špaldové mouky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce měkkého másla
  • 2 lžíce lískooříškového krému s čokoládou
  • 3 lžíce lískových oříšků

Použitá mouka

Postup

Příprava dezertu je snadná a můžete zapojit i děti. Nakrájejte švestky na měsíčky. Zalijte likérem, posypte moukou a důkladně promíchejte.

Rozehřejte troubu na 180–200 stupňů.

Všechny ingredience na drobenku dejte do hlubší mísy, promíchejte a utvořte drobenku. Poté ji rovnoměrně naneste na ovoce a vše lehce přitiskněte ke dnu. Další vrstvu drobenky nechte už volně, aby se propekla dokřupava.

Pečte 25–30 minut. Záleží na tom, jak pevné švestky jsou. Dobrým ukazatelem je, že začnou bublat. Podávejte nejlépe ještě horké, s jogurtem nebo zmrzlinou.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.