Zapněte troubu na předohřev, nastavte ji na 180 °C a začněte s přípravou nadýchaného piškotového těsta. Oddělte bílky od žloutků, z bílků ušlehejte v odmaštěné míse nebo robotu tuhý sníh. Do něj opatrně vmíchejte moučkový cukr po lžících a jednotlivě žloutky. Nakonec ručně stěrkou zapracujte mouku.
Plech vyložte pečicím papírem a stěrkou na něj jednolitě naneste těsto, snažte se dodržet pravidelný obdélníkový tvar. Pečte 10 minut.
Ještě teplou roládu přeneste na navlhčenou čistou utěrku a zaviňte prázdnou roládu, takto nechte těsto zcela zchladnout. Smetanu vyšlehejte se zakysanou smetanou, vanilkovým extraktem a cukrem do hladkého krému.
Vychladlou roládu opatrně rozviňte a začněte plnit. Nejprve ji potřete malinovou marmeládou, poté naneste krém a vyskládejte střídavě jahodami. Nyní opět opatrně zaviňte a dejte ji alespoň na hodinu zatuhnout do lednice nebo chladné spíže. Podávejte pocukrovanou, posypanou drcenými pistáciemi s čerstvými bylinkami a jahodami.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.