BIO Šlehačková roláda s jahodami

BIO Jahody
342 BIO Šlehačková roláda s jahodami

Ingredience

  • 80 g BIO hladké mouky
  • 95 g moučkového vanilkového cukru
  • 4 BIO vejce

K dokončení

  • 200 g farmářské smetany ke šlehání
  • 200 g farmářské zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 4 lžíce jahodové BIO marmelády
  • 125 g čerstvých farmářských jahod

K podávání

  • Moučkový cukr
  • Domácí ušlehaná šlehačka

Použitá mouka

Postup

Zapněte troubu na předohřev, nastavte ji na 180 °C a začněte s přípravou nadýchaného piškotového těsta. Oddělte bílky od žloutků, z bílků ušlehejte v odmaštěné míse nebo robotu tuhý sníh. Do něj opatrně vmíchejte moučkový cukr po lžících a jednotlivě žloutky. Nakonec ručně stěrkou zapracujte mouku.

Plech vyložte pečicím papírem a stěrkou na něj jednolitě naneste těsto, snažte se dodržet pravidelný obdélníkový tvar. Pečte 10 minut.

Ještě teplou roládu přeneste na navlhčenou čistou utěrku a zaviňte prázdnou roládu, takto nechte těsto zcela zchladnout. Smetanu vyšlehejte se zakysanou smetanou, vanilkovým extraktem a cukrem do hladkého krému.

Vychladlou roládu opatrně rozviňte a začněte plnit. Nejprve ji potřete malinovou marmeládou, poté naneste krém a vyskládejte střídavě jahodami. Nyní opět opatrně zaviňte a dejte ji alespoň na hodinu zatuhnout do lednice nebo chladné spíže. Podávejte pocukrovanou, posypanou drcenými pistáciemi s čerstvými bylinkami a jahodami.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.