Mouku smíchejte s práškem do pečiva, kokosem a cukrem.
Přidejte máslo, rozmačkaný banán, obsah vanilkového lusku, mléko a vejce.
Smíchejte v hladké těsto a vlijte ho do dobře vymazané a vysypané (na dno nasypte ještě hrst kokosu) kameninové oboustranné formy. Plňte “oblčejovou” stranu formy a to až 4 mm pod okraj. Přiklopte druhou částí formy.
S vnější části ouška a čumák obalte alobalem. Díky tomu se vám tyto malé části nepřipálí a beránek půjde dobře vyklopit.
Pečte na 180°C asi 50 min. Jestli je beránek hotový můžete ověřit pomocí špejle.
Po upečení zabalte celou formu do vlhké utěrky a nechte odstát do úplného vychladnutí.
Opatrňe beránka vyklopte, postavte na servírovací talíř, poprašte moučkovým cukrem a místo očí zapíchněte hřebíčky nebo mandle. Na krk uvažte mašli.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.