Banánový beránek

Banán
142 Banánový beránek

Ingredience

  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky mouky Babiččina volba dortová
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • kůra z jednoho citronu
  • 1 starší banán
  • 4 lžíce kokosu + hrst navíc
  • 3 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • vanilka z jednoho lusku
  • sádlo na vymazání formy + hrubá mouka

Postup

Mouku smíchejte s práškem do pečiva, kokosem a cukrem.

Přidejte máslo, rozmačkaný banán, obsah vanilkového lusku, mléko a vejce.

Smíchejte v hladké těsto a vlijte ho do dobře vymazané a vysypané (na dno nasypte ještě hrst kokosu) kameninové oboustranné formy. Plňte “oblčejovou” stranu formy a to až 4 mm pod okraj. Přiklopte druhou částí formy.

S vnější části ouška a čumák obalte alobalem. Díky tomu se vám tyto malé části nepřipálí a beránek půjde dobře vyklopit.

Pečte na 180°C asi 50 min. Jestli je beránek hotový můžete ověřit pomocí špejle.

Po upečení zabalte celou formu do vlhké utěrky a nechte odstát do úplného vychladnutí.

Opatrňe beránka vyklopte, postavte na servírovací talíř, poprašte moučkovým cukrem a místo očí zapíchněte hřebíčky nebo mandle. Na krk uvažte mašli.

 

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku