Babiččina krupicová kaše

1218 Babiččina krupicová kaše

Ingredience:

  • 200 ml mléka
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce krupičky Babiččina volba
  • máslo
  • špetka soli
  • kakao
  • ořechy nebo skořice
  • moučkový cukr

Použitá mouka

Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit lahodnou krupicovou kaši, která vás svou jemnou texturou a sladkou chutí přenese zpět do dětství stráveného u babičky.

Postup: 

Mléko nalijeme do nádoby, osolíme a zahříváme. Přidáme lžíci másla. Postupně za stálého míchání přisypáváme 2 vrchovaté lžíce krupičky.

Mírným varem ještě asi 2 minuty provaříme. Když je pro vás kaše moc hustá, přilijte trochu mléka. Nalijeme do talíře a dáme navrch plátek másla (které se samo rozpustí) a ozdobíme cukrem, kakaem a skořicí (nebo ořechy).

TIP: na přípravu krupičné kaše platí poměr na 100 ml mléka 1 polévková lžíce krupičky.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.