Asijské knedlíčky dim sum s houbovou faší

54 Asijské knedlíčky dim sum s houbovou faší

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky solamylu
  • 1 lžíce oleje
  • 180 ml horké vody
  •  špetka soli

Na náplň

  • 100 g nakrájených žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • salát pak choi nebo podobný
  • můžete přidat také kus pórku, jarní cibulku, baby špenát
  • limetová nebo citronová šťáva
  • rybí omáčka
  • koriandr

Na omáčku

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 chilli paprička

Postup

Začněte přípravou náplně knedlíčků. Do mixéru dejte limetovou šťávu, kousek chilli papričky, koriandr, česnek a rybí omáčku. Přidejte žampiony a zelené listy a rozmixujte. Nechte stát stranou, směs se chuťově propojí a žampiony pustí vodu.

Na těsto smíchejte hladkou mouku se škrobem a zalijte vroucí vodou. Přidejte olej a vypracujte těsto. Nejprve lžičkou a pak ručně. Těsto hodně lepí, snažte se ale nepřidávat příliš mouky. Posypte dalším škrobem a dejte těsto na 20 minut odpočívat pod pokličku. Odleželé těsto rozválejte a vykrájejte z něj kolečka o průměru asi 7 cm. Můžete použít skleničku anebo třeba vánoční kulaté vykrajovátko.

Doprostřed kolečka umístěte lžičku náplně, mokrými prsty opatrně přehněte napůl a kapsu po obvodu stiskněte, dvakrát přehněte, aby vzniklo „vrásnění“, a ujistěte se, že náplň nikudy nevytéká nebo se kapsa neroztrhla. Knedlíčky vařte v páře 5 až 7 minut. Na pařáček nakapejte trochu sezamového oleje, aby se nepřichytily.

Dim sum podávejte s dresinkem ze sójové omáčky, sezamového octa, hnědého cukru a chilli papriček. Chutě má každý trochu jiné, a tak se nebojte experimentovat. Knedlíčky můžete plnit zeleninou, krevetami, tofu i směsí mletého masa. Vždy skvěle chutnají s křupavým salátem pak choi, little gem nebo s římským salátem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku