Na náplň
Na omáčku
Začněte přípravou náplně knedlíčků. Do mixéru dejte limetovou šťávu, kousek chilli papričky, koriandr, česnek a rybí omáčku. Přidejte žampiony a zelené listy a rozmixujte. Nechte stát stranou, směs se chuťově propojí a žampiony pustí vodu.
Na těsto smíchejte hladkou mouku se škrobem a zalijte vroucí vodou. Přidejte olej a vypracujte těsto. Nejprve lžičkou a pak ručně. Těsto hodně lepí, snažte se ale nepřidávat příliš mouky. Posypte dalším škrobem a dejte těsto na 20 minut odpočívat pod pokličku. Odleželé těsto rozválejte a vykrájejte z něj kolečka o průměru asi 7 cm. Můžete použít skleničku anebo třeba vánoční kulaté vykrajovátko.
Doprostřed kolečka umístěte lžičku náplně, mokrými prsty opatrně přehněte napůl a kapsu po obvodu stiskněte, dvakrát přehněte, aby vzniklo „vrásnění“, a ujistěte se, že náplň nikudy nevytéká nebo se kapsa neroztrhla. Knedlíčky vařte v páře 5 až 7 minut. Na pařáček nakapejte trochu sezamového oleje, aby se nepřichytily.
Dim sum podávejte s dresinkem ze sójové omáčky, sezamového octa, hnědého cukru a chilli papriček. Chutě má každý trochu jiné, a tak se nebojte experimentovat. Knedlíčky můžete plnit zeleninou, krevetami, tofu i směsí mletého masa. Vždy skvěle chutnají s křupavým salátem pak choi, little gem nebo s římským salátem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.