1 hrnek hladké mouky na křehké pečivo (pro kakaovou verzi: o 2 PL méně)
1 žloutek
1/2 hrnku krupicového cukru
1 špetka soli
pár kapek vanilkové esence
6 PL másla pokojové teploty
Na dochucení:
Pistáciové:
3 lžíce nasekaných pistácií
Červené bobule:
2 lžíce lyofilizovaného jahodového prášku
Čokoládové:
Nahraďte 30 g mouky kakaem.
Americké vánoční sušenky 3 v 1 přinášejí dokonalou kombinaci oblíbených chutí, které obohatí vaše sváteční pečení a zaujmou celou rodinu. Tento recept vám umožní vytvořit nevšední kolekci vánočních sušenek, které nejen skvěle chutnají, ale také budou krásnou dekorací pro váš vánoční stůl.
Všechny ingredience na základní těsto dejte na vál. Rukama zapracujte nejprve v drobenku a postupně v kompaktní těsto. Přidejte podle chuti dochucení – my doporučujeme lyofilizované jahody, pistácie nebo kakao, ale vyzkoušet můžete i další kombinace. Váleček hotového těsta pak obalte do fólie a uložte buď do lednice na 24 hodin až tři dny, nebo do mrazáku, kde vydrží až dva měsíce.
Předehřejte troubu na 180 °C. Z rolády ukrajujte plátky o tloušťce asi 0,5 cm a skládejte s rozestupy na plech s pečicím papírem. Pečte 12–15 minut nebo dokud okraje nezhnědnou. Nechte 5 minut vychladnout a poté položte na mřížku. Uchovávejte v uzavřeném boxu.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.