CZ

Skořicový dort s tvarohem

28. února 2019
Skořicový dort s tvarohem

Ingredience

INGREDIENCE NA KORPUS:

  • 300 g hladké dortové mouky
  • 80 g mletých mandlí
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 lžičky kypřícího prášku do perníku
  • 2 lžičky skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 4 vejce
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 50 g medu
  • 250 ml mléka
  • 80 ml rumu

 

INGREDIENCE NA KRÉM A ZDOBENÍ:

  •       750 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  •       4 lžíce moučkového cukru
  •       1 vanilkový cukr
  •       Malinová marmeláda
  •       Čerstvé ovoce na zdobení

Postup

Jako první připravte korpus tak, že v jedné nádobě smícháte suché ingredience a v druhé vyšleháte ty tekuté.

Smíchejte obě části dohromady a vzniklé těsto nalijte do formy na dort vymazané máslem a vysypané moukou (forma o průměru cca 22 cm).

Pečte na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud korpus nebude hotový. Přesvědčte se pomocí špejle.

Hotový korpus nechte zcela vychladnout a poté ho 2x prokrojte. Každý díl potřete marmeládou.

Tvaroh utřete s oběma cukry a naplňte jím zdobící sáček. Poté navrstvěte tvaroh do každé části dortu a také ho jím ozdobte.

Každou vrstvu proložte také čerstvým ovocem. Dort podávejte vychlazený.

 

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.