CZ

Skořicový pletenec

27. září 2018

Postup

Do mísy nasypte mouku, do středu udělejte důlek a do něj vysypte droždí a cukr. Vše zalijte vlažným mlékem a nechte 10 minut odstát.

Přidejte vanilkový cukr, sůl, vejce a rozpuštěné máslo.

Vypracujte hladké těsto, vložte ho do čisté mísy a zakryté utěrkou nechte hodinu kynout na teplém místě.

V kastrůlku rozpusťte máslo, které později použijete na náplň.

Vykynuté těsto rozválejte na co nejtenčí placku obdélníkového tvaru.

 Celé těsto potřete rozpuštěným máslem a rovnoměrně posypte skořicí a cukrem.

Těsto zaviňte i s náplní do „ruličky“ a poté ho příčně rozkrojte na dvě stejně velké části.

Každou část těsta (nejlépe rádýlkem) podélně rozkrojte a dva prameny pak spleťte do pletence.

Oba pletence položte na pečicím papírem vyložený plech a nechte ještě 20 minut v teple kynout.

Vykynuté pletence potřete rozšlehaným vejcem a posypte cukrem.

Pečte na 180 °C asi 20 minut.

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.