CZ

Hruškovo-jablková galetka

31. července 2018
Hruškovo-jablková galetka

Ingredience

  •       200 g hladké špaldové mouky
  •       125 g másla
  •       75 g kokosového cukru
  •       1 žloutek
  •       1/2 balíčku prášku do pečiva
  •       citronová kůra
  •       1 lžička vanilkového cukru
  •       vejce na potření

 

Náplň:

  •       250 ml mléka
  •       2 hrušky
  •       1 jablko
  •       35 g vlašských ořechů
  •       20 g vanilkového pudingu
  •       1 vanilkový cukr
  •       1 lžíce kokosového cukru
  •       1/2 lžičky skořice

Postup

 V míse promíchejte mouku, kokosový cukr, prášek do pečiva, špetku soli, vanilkový cukr a trochu citronové kůry. Přidejte žloutek, máslo a vypracujte těsto. Dejte do lednice a nechte odležet. 

 

Z mléka, kokosového cukru a pudingu uvařte puding. Po uvaření zakryjte fólií a nechte vychladnout. Troubu rozehřejte na 180 °C.

 

Hrušky a jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na dílky. Zasypte vanilkovým cukrem, skořicí a promíchejte. 

 

Těsto vyválejte na pečícím papíru do tvaru kruhu. Do středu dejte pudink a okolo nechte asi 4 cm okraje. Na pudink přidejte připravené ovoce a zasypte vlašskými ořechy. Okraj těsta přeložte, potřete vejcem a dejte péct na 25 až 30 minut. Před servírováním můžete poprášit vanilkovým moučkovým cukrem. 

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.