CZ

Špaldové vanilkové rohlíčky

27. listopadu 2017
popecenicko.cz
Špaldové vanilkové rohlíčky

Ingredience

  • 215 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 175 g másla50 g moučkového cukru
  • 75 g mletých vlašských ořechů
  • špetka soli

 

Směs na obalení:

  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

 

Postup

Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli. Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto.

Těsto zabalte do potravinové folie a uložte přes noc do lednice.

Vyložte plech pečícím papírem a předehřejte troubu na 160 °C. 

Z těsta vyválejte váleček a nožem ho rozkrájejte na stejné díly podle toho, jak velké chcete mít rohlíčky. Z každého dílku rukama vytvarujte rohlíček. Rohlíčky klaďte s rozestupy na plech a poté pečte dorůžova.

Ještě teplé rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Newsletter

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.