Ingredience
- 215 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
- 175 g másla50 g moučkového cukru
- 75 g mletých vlašských ořechů
- špetka soli
Směs na obalení:
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Směs na obalení:
Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli. Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinové folie a uložte přes noc do lednice.
Vyložte plech pečícím papírem a předehřejte troubu na 160 °C.
Z těsta vyválejte váleček a nožem ho rozkrájejte na stejné díly podle toho, jak velké chcete mít rohlíčky. Z každého dílku rukama vytvarujte rohlíček. Rohlíčky klaďte s rozestupy na plech a poté pečte dorůžova.
Ještě teplé rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.