CZ

Špaldové máslové sušenky

19. října 2017

Postup

Změklé máslo smíchejte se zbylými surovinami. Vypracujte hladké těsto, které dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice. Těsto rozválejte na asi 2–3 mm silný plát a vykrajujte sušenky. Použijte buď vykrajovátka, nebo razítka na sušenky s různými motivy podle příležitosti – vánoční, dětské apod. Sušenky pečte asi 15 minut na 160°C dokud okraje nezezlátnou.

TIP: Pokud sušenky těsně uzavřete do krabiček nebo sklenic, vydrží až jeden měsíc. Pro další příchuti sušenek přidejte k těstu 90 g strouhaného kokosu nebo 20 g holandského kakaa nebo 20 g mleté skořice.

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.