CZ

Domácí housky ze špaldy

19. října 2017

Postup

Všechny suroviny vložte do kuchyňského robota a nechte vypracovat hladké těsto. Těsto poté vytvarujte do tvaru bochánku, přikryjte potravinářskou folií a nechte na teplém místě odpočinout zhruba půl hodiny.

Bochánek poté vyválíme na placku a rozdělíme na 8 stejných dílů.

Z každého dílu vyválíme váleček a ten poté rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých housky upleteme. Takto připravené housky nebo rohlíky necháme kynout na plechu asi tak 30 minut než zdvojnásobí svůj objem.

Po uplynutí doby kynutí je potřeme vodou a posypeme solí/kmínem/sezamem/mákem dle chuti.

Pečeme v předehřáté troubě na 210°C asi tak 12 minut (dozlatova).

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.