CZ

Novinka z dávné minulosti

Novinka z dávné minulosti

Seznamte se s mouku špaldovou, která jako novinka mezi moukami zažívá svůj velkolepý návrat. Špalda je vlastně staročeské slovo, které označuje špaldovou pšenici (latinsky Triticum spelta), jejíž kořeny sahají daleko do evropské historie. Náročné podmínky pro její pěstování a nízká výnosnost však způsobily, že společně s rozvíjejícím se průmyslem byla postupně nahrazena ekonomicky výhodnější pšenicí ozimou a na čas tak upadla v zapomnění.

Dnes nachází tato stará obilnina na polích opět své místo. A to zejména pro svůj obsah bílkovin a vlákniny, minerálních látek i dobrou stravitelnost. Je považována za zdravější alternativu standardní pšeničné mouky, a navíc se vyznačuje specifickou oříškovou chutí.

Babiččina volba vám ji nyní přináší hned ve dvou variantách. Špaldová hladká může být 100% náhradou za běžnou pšeničnou mouku ve všech vašich receptech, včetně těch z kynutého těsta. Špaldová celozrnná obsahuje cenné složky z celého zrna a je vhodná pro přípravu sladkého i slaného pečiva.

Těšit se tak můžete na spoustu nových originálních receptů, které vám přinesou ještě více radosti z pečení, stejně jako zdravě strávených chvil s rodinou nebo přáteli.