CZ
Hladká mouka na

Kynuté těsto

Pšeničná (T530)
Kynuté těsto

 

Dodává těstu typické vlastnosti a pečivo je pak nadýchané, kypré a vláčné. Těsto z této mouky dobře kyne, má větší objem, je tažné, pružné a dobře drží tvar. Mouka lépe váže vodu, proto při míchání těsta doporučujeme přidat o něco více tekutiny, než dáváte do běžné mouky. Hodí se skvěle do kynutých buchet a koláčů, kynutých závinů i vánoček a mazanců nebo třeba i na pečení rohlíků, housek a pizzy.

Jak se mouka vyrábí najdete zde.

Výživové údaje ve 100 g výrobku

Energie
1 461 kJ/344kcal
Tuky
1,7 g
   z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g
Sacharidy
69 g
   z toho cukry
2,0 g
Vláknina
3,1 g
Bílkoviny
12 g
Sůl
<0,01 g
Sůl je v potravině obsažena výlučně v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

Upečte si třeba

Newsletter

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky