CZ

Vanilkové rohlíčky

18. června 2017
Vanilkové rohlíčky

Ingredience

cca na 3 plechy

  • 430 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 350 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 150 g mletých mandlí
  • Směs na obalení: 200g moučkového cukru + 2 vanilkové cukry

Postup

Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do fresh folie a uložte přes noc do lednice.

Předehřejte troubu na 160°C a vyložte plech pečícím papírem.

Z těsta modelujte stejně velké rohlíčky a skládejte na plech s dostatečnými rozestupy – trošku vyrostou!
Pečte do růžova a po vyndání nechte pár minut zchladnout. Ještě teplé obalujte v moučkovém vanilkovém cukru.

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Newsletter

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.