CZ

Skořicoví šneci

18. června 2017
Skořicoví šneci

Ingredience

  • 150 ml mléka
  • 250 g hladké mouky na kynuté těsto
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 13 g droždí + lžička cukru
  • špetka soli
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 1 žloutek + 1 vejce na potření

 

Na náplň:

  • 35 g másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce skořice

 

Postup

Předehřejte troubu na 200°C.

Ohřejte mléko na tělovou teplotu a část odlijte do hrnečku. Do mléka v hrnečku rozdrolte droždí a přidejte lžičku cukru. Nechte odstát 10 min na teplém místě.

Do mísy nalijte zbylé mléko, prosijte mouku, přidejte žloutek, cukr, rozpuštěné máslo, sůl a nakonec i kvásek. Vařečkou vše promíchejte a poté na pomoučněné ploše rukama vypracujte pružné těsto, které se nebude lepit. Těsto nechte v míse překryté utěrkou kynout hodinu.

Vykynuté těsto rozválejte na obdélník a potřete rozpuštěným máslem. Celé ho posypejte skořicí a cukrem a stočte do pevné rolády.

Pomocí ostrého nože nakrájejte roládu na kolečka silná asi 3 cm. Šneky vyskládejte do kulaté formy s menšími rozestupy a nechte je ještě 20 minut kynout. Po vykynutí šneky potřete vajíčkem a pečte asi 10 min.

Hladká mouka na

Kynuté těsto

Pšeničná (T530)

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Newsletter

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.