CZ

Perníčky

18. června 2017
Perníčky

Ingredience

  • 500 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
  • 180 g moučkového cukru
  • 2 celá vejce
  • 160 g tekutého medu (cca 6 lžic)
  • 50 g změklého másla
  • 1 lžíce tuzemského rumu
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa

 

Na polevu:

  • 1 bílek
  • 130 g cukru

Pokud je poleva příliš tuhá, zředíme ji podle potřeby citronovou šťávou.

 

Na dokončení:

  • 1 rozšlehané vejce na potření

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Překryjeme jej folií a necháme přes noc uležet v lednici.

Poté těsto rozválíme na slabě pomoučeném vále na placku vysokou 3 až 4 milimetry. Vykrojíme požadované tvary a přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C cca 8 minut. Perníčky ihned po upečení potíráme rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé.  Na rovné podložce je necháme den odpočinout. Poté je zdobíme polevou z bílků.

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.