CZ

Palačinky na sladko

18. června 2017

Postup

Mouku, mléko, vejce, cukr a sůl smíchejte tak, aby vznikla hustá směs vhodná pro palačinky bez žmolků.  Těsto necháme v lednici uležet minimálně hodinu. Pokud po odležení těsto výrazně zhoustne, můžeme ho lehce rozředit mlékem.

Na rozpálené pánvi rozpustíme malý kousek másla. Těsto rozlijeme po celé ploše pánve a palačinku pečeme na obou stranách dozlatova.

Kromě klasických palačinek s marmeládou, nutelou, tvarohem, špenátem či jiných variací vyzkoušejte naše tipy:

 

Bretaňské palačinky s jablky a tvarohem

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 ml smetany
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g rozinek, propláchnutých
  • Čokoládová poleva a pokrájené jablko na ozdobu

 

Tvaroh našlehejte s cukrem, smetanou, vanilinovým cukrem, ořechy a rozinkami. Hotové palačinky potírejte tvarohovou směsí, rolujte, zdobte čokoládou a jablky.

 

S karamelem a banánem

  • 4 lžíce cukru krupice
  • 50 g másla
  • 4 banány
  • malého panáka rumu
  • čokoládovou polevu na ozdobu

 

Na pánvi rozehřejte cukr a nechte ho rozpustit. Poté ho zalijte rumem, přidejte máslo a míchejte, dokud základ nebude tekutý a hnědý. Pak v omáčce asi dvě minuty převalujte oloupané banány. Vyndejte je, rychle zabalte do palačinek a podávejte doladěné čokoládovou polevou.

Hladká mouka

Dortová

Pšeničná (T530)

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Newsletter

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.