CZ

Marokánky

18. června 2017
Marokánky

Ingredience

  • 250 ml smetany
  • 120 g cukru krupice
  • 60 g másla
  • 40 g polohrubé mouky Babiččina volba
  • 20 g hladké mouky Babiččina volba
  • 250 g směsi rozinek, ořechů, kandované ovoce, sušené ovoce (např. brusinky)
  • 150 g rozpuštěné hořké čokolády na potření

Postup

Do hlubšího rendlíku vlijeme smetanu, přidáme cukr a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu na polovinu a vmícháme máslo. Přisypeme mouku a svaříme do zhoustnutí. Těsto se nesmí připalovat.

Odstavíme z plotny, necháme lehce zchladnout. Vmícháme směs rozinek, ořechů, ovoce. Těsto musí být husté.  Mícháme do zchladnutí.

Lžičkou  dávkujeme na pečící plech těsto a lehkým stlačením vytvarujeme placičky (cca 4 cm v průměru)

Pečeme v troubě rozehřáté na cca 160°C, 15-20 minut do zlatavé barvy.

Po vychladnutí marokánky potřeme na jedné straně čokoládou a necháme ztuhnout.

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.