CZ

Linecké cukroví

18. června 2017
Linecké cukroví

Ingredience

  • 500 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 2 vejce
  • 250g změklého másla
  • 250g moučkového cukru
  • jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu

Postup

Smíchejte mouku, cukr a citronovou kůru. Přidejte vejce a pokrájené změklé máslo. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a přes noc uložte do lednice.

Před pečením předehřejte troubu na 160°C.

Těsto si připravte na pomoučněnou plochu a vyválejte z něj několik mm silnou placku. Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na pečící papír.

Linecké cukroví pečte do růžova a po vychladnutí slepujte marmeládou.

TIP: Použijte marmeládu výraznější chuti, například rybízovou.

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.