CZ

Letní jahodový dort

18. června 2017
Letní jahodový dort

Ingredience

  • 250 g mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 1 vejce
  • 125  g změklého másla
  • 125  g moučkového cukru
  • jemně strouhaná kůra z půlky citronu
  • šťáva z půlky citronu

 

Na krém:

  • 2 zakysané smetany
  • 40 ks jahod + na ozdobení
  • 8 lžic chia semínek

Postup

Začněte s přípravou korpusu. Odvažte mouku, přidejte vejce, rozměklé máslo, citronovou kůru a zakápněte šťávou z půlky citronu. Vše zapracujte do tuhého těsta a dejte na chvíli do ledničky ztuhnout.

Do další mísy dejte zakysanou smetanu, přidejte chia semínka a nechte je, aby nasákla vlhkost. Umyjte a očistěte jahody. V hlubokém talíři je důkladně rozmačkejte a přidejte do mísy se semínky a smetanou.

Dortovou formu vystelte pečicím papírem, na dno vtlačte asi půl cm vrstvu těsta. Rozpalte troubu na 160°C a dejte péct dozlatova.

Ze zbytku těsta udělejte placičky a rovněž dejte péct. Připravíte si tak výborné sušenky. Zlatavý korpus vyndejte a nechte vychladnout. 

Krém z jahod a smetany by měl být už lehce nabobtnalý. Krém důkladně rozprostřete na vychladlý korpus. Navrch dortu rozprostřete zbylou zakysanou smetanu a dozdobte plátky jahod. Nechte jej ztuhnout přes noc, aby byl krásně pevný.

Hladká mouka na

Křehké pečivo

Pšeničná (T530)

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Newsletter

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.