CZ

Křehký koláč s ovocem

18. června 2017
Křehký koláč s ovocem

Ingredience

  • 250 g  hladké mouky Babiččina volba na křehké těsto
  • 1 vejce
  • 125  g změklého másla
  • 125  g moučkového cukru
  • jemně strouhaná kůra z půlky citronu
  • šťáva z půlky citronu

 

Na krém:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 vanilkový puding
  • 300 ml mléka
  • 3 lžíce cukru

 

Na ozdobu:

  • ovoce

Postup

Odvažte mouku a nasypte do mísy. Přidejte vejce, máslo, cukr, nastrouhanou kůru z citronu a citronovou šťávu. Těsto důkladně prohněťte do tuhé hmoty a nechte odpočinout v lednici.

Mezitím si připravte krém. Odměřte 300 ml mléka, polovinu nalijte do kastrůlku a přiveďte k varu. Do zbylého mléka přimíchejte pudinkový prášek a důkladně rozmíchejte. Jakmile se mléko začne vařit, přidejte rozmíchanou směs a připravte pudink.  Do hotového, tuhého pudinku zamíchejte tvaroh a cukr.

Rozehřejte troubu na 170°C. Těsto vyjměte z lednice a rozprostřete do formy. Navrch nalijte tvarohovou směs a vše posypte ovocem.

Pečte asi 20-30 minut (dle druhu trouby).

Hladká mouka na

Křehké pečivo

Pšeničná (T530)

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Newsletter

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.