CZ

Francouzské palačinky s citronem a cukrem

18. června 2017
Francouzské palačinky s citronem a cukrem

Ingredience

na 4 porce – základní těsto

  • 2 vejce
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 125 g hladké mouky dortové
  • 300 ml mléka
  • špetku soli
  • máslo na smažení

Na hotové palačinky:

  • 1 velký citron v bio kvalitě
  • 4 lžíce moučkového cukru

Postup

Ve velké míse rozmíchejte vejce se solí a cukrem. Pak vmíchejte mouku a směs míchejte až do té doby, než vznikne husté těsto bez žmolků.

Postupně do těsta zapracujte mléko. Řídké těsto nechte v lednici uležet minimálně hodinu.

Pokud po odležení těsto výrazně zhoustne, můžete ho lehce rozředit mlékem. Těstíčko by se mělo dobře rozlévat po pánvi.Na rozpálené pánvi rozpusťte malý kousek másla. Těsto rozlijte po celé ploše pánve a palačinku pečte na obou stranách dozlatova.

Hotovou palačinku servírujte na talíř, pokapejte citronem a poprašte moučkovým cukrem. Čím víc, tím líp.

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Newsletter

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.