CZ

Domácí trdelník

18. června 2017
Domácí trdelník

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky Babiččina volba
  • 80 g másla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 250 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 špetka soli

 

Na potření:

  • Olej nebo vejce

 

Na obalení:

  • skořicový cukr
  • vanilkový cukr
  • (nasekané vlašské ořechy)

Postup

Droždí promíchejte se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Nechte vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujte měkké těsto, které nechte na teplém místě asi 30 minut kynout.

Z těsta vyválejte tenkou placku, nařežte na pásky a obtáčejte jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažte vejcem či olejem a obalte ve skořicovém cukru.

Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a můžete jej opět obalit ve směsi cukrů (tentokrát už bez oleje). A už si jen pochutnáváme.

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.