CZ

Domácí pizza Prosciutto

18. června 2017
Domácí pizza Prosciutto

Ingredience

na 2 pizzy

  • 300 g hladké mouky na kynuté těsto
  • 21 g droždí
  • 200 ml vlažné vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Špetka soli
  • 1 mozzarella
  • na rajčatový základ: Plechovka loupaných rajčat, 1 stoužek česneku, špetka soli
  • na ozdobení: rukola, sušená šunka

Postup

V míse promíchejte mouku se solí. Droždí rozmíchejte ve vodě a vše vlijte do mouky.Přidejte olej a ručně vypracujte pružné těsto.

Mísu s těstem zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 min.

Loupaná rajčata vložte do pánve spolu s rozdrceným česnekem, špetkou soli a kapkou olivového oleje Nechte rajčata rozvařit a odpařit přebytečnou vodu.

Troubu předehřejte na maximum a připravte si plech vyložený pečícím papírem.

Těsto rozdělte na poloviny a vyválejte dvě tenké placky. Placku potřete rajčatovým základem a poklaďte kousky mozzarelly.

Pečte, dokud nebudou okraje zlatavé (asi 10 min).

Hotovou pizzu doplňte rukolou a sušenou šunkou.

Hladká mouka na

Kynuté těsto

Pšeničná (T530)

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Newsletter

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.