CZ

Citronovo-ořechová bábovka

18. června 2017
Citronovo-ořechová bábovka

Ingredience

  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 250 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 200 g cukru
  • 1 citron
  • 90 g mletých ořechů
  • lžíce vanilkového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce rumu
  • špetka soli

Postup

Předehřejte troubu na 180°C a oddělte žloutky od bílků.

Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem. Vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny. Do pěny postupně zašlehejte mléko, rum a olej.

V druhé nádobě smíchejte mouku, ořechy, kypřící prášek, špetku soli a kůru z citronu a zbytek cukru. Suchou směs vmíchejte do tekuté. V jiné nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a poté ho opatrně vmíchejte do těsta.

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do ní těsto, vložte ho do trouby a pečte asi 50 minut (až nebude ulpívat těsto na zapíchuté špejli).

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.