CZ

Bublanina

Doba přípravy: 60 minut
18. června 2017
Bublanina

Ingredience

Průměr pečící formy cca 28 cm

  • 2 vejce
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 hrnky polohrubé mouky + na vysypání formy
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce oleje (slunečnicový, řepkový) + na vymazání formy
  • jahody, ostružiny a borůvky

Postup

V míse utřete vejce s cukry, přidejte jogurt, mouku a nakonec zlehka vmíchejte prášek do pečiva a olej.

Formu na pečení vymažte olejem a vysypte moukou.
Nalijte do ní těsto a navrch rozložte a pak zlehka prsty zatlačte ovoce, v tomto případě jahody, ostružiny a borůvky.

Pečte v předehřáté troubě při 180°C dozlatova, asi 45 minut.

Mouka

Polohrubá

Pšeničná (T400)

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Newsletter

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.