CZ

Banana bread

17. června 2017
Banana bread

Ingredience

  • 285 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 1 vrchovatá čajová lžička jedlé sody
  • půl čajové lžičky soli
  • 110 g másla
  • 225 g třtinového cukru
  • 2 vajíčka
  • 4 přezrálé banány
  • 85 ml podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

Vidličkou si rozmačkejte 4 přezrálé banány.

V robotu nebo druhé  míse utřete máslo s cukrem do pěny, postupně zašlehejte i obě vajíčka. Do směsi přilijte mléko a extrakt, přidejte banány a ještě chvíli míchejte.

Pokud jste se rozhodli recept trochu vylepšit, teď je vhodná chvíle, kdy můžete přidat ořechy, rozinky, sušené ovoce.

Do tekuté směsi po lžících vmíchejte sypkou směs a míchejte, dokud vše nebude hladké.

Směs nalijte do formy na chlebíček, která je 22 cm dlouhá, pečte ve vyhřáté troubě na 180°C asi hodinu. Propečení zkontrolujte špejlí. Chlebíček nechte zchladnout na mřížce.

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.