Ingredience
- 285 g hladké mouky Babiččina volba dortová
- 1 vrchovatá čajová lžička jedlé sody
- půl čajové lžičky soli
- 110 g másla
- 225 g třtinového cukru
- 2 vajíčka
- 4 přezrálé banány
- 85 ml podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu
Vidličkou si rozmačkejte 4 přezrálé banány.
V robotu nebo druhé míse utřete máslo s cukrem do pěny, postupně zašlehejte i obě vajíčka. Do směsi přilijte mléko a extrakt, přidejte banány a ještě chvíli míchejte.
Pokud jste se rozhodli recept trochu vylepšit, teď je vhodná chvíle, kdy můžete přidat ořechy, rozinky, sušené ovoce.
Do tekuté směsi po lžících vmíchejte sypkou směs a míchejte, dokud vše nebude hladké.
Směs nalijte do formy na chlebíček, která je 22 cm dlouhá, pečte ve vyhřáté troubě na 180°C asi hodinu. Propečení zkontrolujte špejlí. Chlebíček nechte zchladnout na mřížce.