CZ

Babiččin tažený závin

17. června 2017
Babiččin tažený závin

Ingredience

  • 230g hladké mouky Babiččina volba
  • špetka soli
  • 1 střední vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 100-150 ml teplé vody
  • cukr moučka

 

Na náplň:

  • Nastrouhaná jablka
  • Strouhanka
  • Mletá skořice
  • Krupicový cukr
  • Rozinky
  • Ořechy
  • Máslo na potírání

Postup

Mouku nasypeme na pracovní plochu, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko, přidáme olej a trochu teplé vody. Osolíme.

Postupně vypracujeme vláčné těsto. Pokud je moc tuhé, přidáme vodu, pokud moc řídké, přisypeme mouku. Těsto propracováváme, dokud není hladké a nelepí.

Vytvoříme bochánek, zabalíme jej do potravinářské fólie a dáme na půl hodiny do lednice.

Po odležení těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme co nejtenčí obdélníkový plát (skoro průhledný).

Plát posypeme strouhankou, poklademe na něj strouhaná jablka, posypeme cukrem, strouhankou, rozinkami či ořechy. Závin opatrně zabalíme a přeneseme na pečícím papírem vyložený plech tak, aby část se spojem zůstala vespod.

Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C dozlatova. Po vyndání z trouby ještě jednou lehce potřeme máslem.

Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Sdílet
Poslat
Uložit
Tisknout

Vyzkoušejte také

Odeslat recept e-mailem

Jste s receptem spokojeni? Podělte se o něj s přáteli zasláním receptu na jejich e-mail.