CZ

9 tipů, aby se dort vždycky povedl

Udělat výborný domácí dort chce cvik, ale s našimi základními tipy a triky přípravu korpusu hravě zvládnete.

 

#1 Vyberte si dobrý recept

Ne všechny online recepty jsou vyzkoušené. Vyberte si proto recept z důvěryhodného zdroje, na který se můžete spolehnout. Naše recepty jsou ověřené léty domácího pečení přímo od nás nebo blogerek, se kterými spolupracujeme.

 

#2 Zvolte si vhodnou formu na pečení

Nejlepší je použít formu uvedenou v receptu. Pokud takovou nemáte, doporučujeme nalít těsto do ¾ formy, aby nepřeteklo. Množství těsta přizpůsobte i dobu pečení.

 

#3 Předehřejte si troubu

Pokud vložíte dort do nepředehřáté trouby, ovlivní to způsob, jakým se těsto peče. Při nízké teplotě zůstane dort nízký a „nevyběhne“.

 

#4 Přidávejte ingredience podle instrukcí

Pro začínající pekařky doporučujeme držet se instrukcí v receptu. Pro dosažení dobrého výsledku jsou zapotřebí kvalitní a dobře odměřené suroviny. Mouku Babiččina volba vyrábíme z pečlivě vybraného obilí, na její kvalitu se tak můžete vždy spolehnout.

 

#5 Vmíchejte do těsta dostatek vzduchu

Vymíchejte těsto do hladka, dokud směs nezesvětlá. Vzduch zajistí, aby měl váš dort světlejší barvu a větší objem.

 

#6 Těsto dejte ihned péct

Jakmile je těsto hotové, dejte ho ihned péct. Pokud ho necháte příliš dlouho stát, riskujete, že již v troubě nevyběhne a ztratí objem.

 

#7 Nechte dvířka trouby zavřená

Nejlepší místo pro váš dort je přímo uprostřed trouby (většinou). Jakmile se peče, neotevírejte dveře trouby, aby se dort nepropadl a získal tu správnou konzistenci a strukturu.

 

#8 Pečte podle receptu

Pokud máte správnou formu a kvalitní troubu, dodržujte čas pečení uvedený v receptu. Pokud je dort hotový zkontrolujte pomocí špejle. Pokud ji vytáhnete čistou bez ulpělého těsta, je dort hotový.

 

#9 Chlazení

Nechte dort pár minut vychladnout na chladící mřížce nebo jinde.

Související produkt